DEELNEMERS INFO

STAGEBEMIDDELING, Het zoeken van een stage in het buitenland kan soms lastig zijn. Als je kiest voor een Buitenlandse stage in Ghana kunnen wij je helpen. Ghanagangers bemiddelt voor stages en projecten die geschikt zijn voor voor stagiairs en afstudeerders van MBO, HBO en WO niveau. Het is ook mogelijk om met een studiegenoot stage te lopen. Kortom: wij regelen een stage op maat die voldoet aan jouw wensen en die van je opleiding. Hoe werkt het? Simpel. De eerste stap is dat jij/ je een mailtje stuurt naar ghanaghana@afrikastages.com of stuur het aanmeldformulier zoveel mogelijk ingevuld in. Vervolgens brengen wij je op de hoogte van de door ons georganiseerde informatieavonden en nodigen we je hiervoor uit. De Stichting ghanagangers hanteert GEEN inschrijfkosten! Niet ver van je stageplek bevindt zich de studentenbungalow. Je woont hier samen met een groepje studenten. De keuken is gezamenlijk. Verder biedt Ghanagangers ook een mogelijkheid om bij een Ghanese familie in te wonen. Let op: erg sober! Rondom stage en wonen kun je altijd terugvallen op de plaatselijke begeleiding. Deze is 24 uur aanwezig en goed bereikbaar. Zij halen je op bij het vliegveld en introduceren je bij jouw stageplek en Ghanese samenleving. De eerste week van je stage is altijd een kennismakingsweek. Een gezellige week die belangrijk is om te wennen aan de Ghanese cultuur en temperatuur. Je maakt kennis met je stageplek en schudt handen met alle betrokkenen. Natuurlijk word je ook bekend gemaakt met de markten, winkeltjes, vervoer, prijzen etc. De Stichting ghanagangers kent alle stagebedrijven persoonlijk. Op basis van jouw wensen & eisen, de randvoorwaarden van je school en de actuele behoefte van het bedrijf stelt Ghanagangers en het stage bedrijf jouw werkzaamheden/ opdracht(en)/ afstudeeronderzoeksvraag vast. Altijd steeds in overleg met jou! Ook al ben je nog student, men verwacht veel van je. Men verwacht dat je weet wat je doet, dat je initiatief neemt en zelfstandig aan de slag kan. Dus als je ergens niet zeker van bent moet je dat helder communiceren. Ghana is een ‘echt’ Derde Wereld land. ook de Ghanese samenleving verwacht iets van je. Wat heb jij te bieden? Wil je jouw kennis en vaardigheden, opgedaan in Nederland delen? Waardoor een echte ‘exchange’ van kennis en vaardigheden ontstaat? Dit ontstaat vaak al gewoon in jouw reguliere stage. Maar ook kun je kiezen voor een project. Bv een afstudeer project of onderzoekstage? Een project is soms ook naast je reguliere stage mogelijk. Choose Your Course and Make an Appointment

Stichting ghanagangers GEM

My eye is mye ear and my hands are my mouth

(stage bij de school voor de Doven)

De Stichting Ghanagangers organiseer regelmatig infoavonden voor hen die interesse hebben in een stage of  vrijwilligerswerk in Ghana.

Samengevat:

– Ghanagangers zorgt voor;

– een goede voorbereiding, Houd rekening met een tweetal “verplichte” voorbereidingsavonden.

– voor een passende stageplek of project

– voor een gezellige plek in een van de studentenwoningen

– voor een betrouwbare begeleiding ter plaatse

– voor een goede bereikbaarheid van coaches en begeleiders.

Zij die zich aangemeld hebben worden hiervan op de hoogte gehouden. 

Let op:  Ghanagangers hanteert GEEN inschrijfgeld. Het insturen van een aanmeldformulier schept geen verplichtingen

Let Op: Met de aankoop van het vliegticket wordt je ingeschreven als deelnemer aan een van de stages of ervaringfsreizen ga je tevens akkoord met het Reglement van de Stichting ghanagangers Gem. Elke deelnemer ontvangt, eventueel op verzoek, het deelnemersreglemenmt van Ghanagangers.