Drop Outs

In Ghana verlieten meer dan 400.000 kinderen de school zonder diploma.

Je vindt ze terug als straatverkoper, op de markt, op de trottro’s als assistent van de chauffeur, als herder, etc.  De oorzaken zijn velerlei al valt het grote aantal tienermoeders op, samen met kinderarbeid behoort dit tot de grootste oorzaken.

De Ghanese overheid zit natuurlijk enorm met deze “Drop Outs”, in haar maag. Kunnen wij ze helpen? Kunnen we, als is het maar een deel van deze jongeren aan een diploma helpen?

Samen met het Regionale Ministerie van Onderwijs hebben we een plan bedacht. We bieden deze “Drop Outs”een verkorte training tot ambachtsvrouw/man aan. Een training met een erkend diploma.

We starten In Januari 2021  met de vak training voor:  kleermaker, timmerman, fietsenmaker, elektricien, bankwerker, loodgieter, automonteur, schoenmaker, agrarisch, IT  en metselaar.

Het Ghanese ministerie zorg voor de lokalen en de vakleerkrachten wij voor het lesmateriaal, de leskisten en meubels voor de vaardigheidstrainingen.

Waar hebben we u voor nodig?

  • We zijn op zoek naar allerhande gereedschap zodat we de net afgestudeerde vakman of vakvrouw een goede start kunnen bieden. Zoals  Gereedschap voor de trainingen, hamers, beitels, sleutels, boormachines naaimachines. PC’s, etc etc.   Nieuw of gebruikt.
  •  Geld voor het transport van de gereedschappen en schoolmeubels.  Het verzenden van een container kost ons steeds 4000 euro

M.a.w. we zijn op zoek naar donateurs die willen helpen met de verzendkosten voor de container zodat de container zo snel mogelijk op weg kan naar Ghana. Dat kan voornamelijk door geld te doneren. Hierboven zie je hoe ver we inmiddels staan. Alle beetjes helpen, maar we zijn er nog niet.
Wil je ons helpen? Doneer hier

Twijfel je nog? We hebben nog een voordeel in handen. We hebben sinds kort de ANBI status,
dat maakt het interessant om te doneren. Meer weten hierover klik dan hier

Meer weten over de organisatie GEM?

Je leest er hier alles over